Het kan altijd beter

11 Jan

Het Woordenboek Juridische Terminologie en Politiejargon is een nimmer eindigend project. De taal is een dynamisch fenomeen en er komen vrijwel dagelijks nieuwe begrippen bij.

Om er voor te zorgen dat het Woordenboek Juridische Terminologie en Politiejargon steeds up-to-date blijft, wil ik de lezers van dit blog vragen het woordenboek te lezen en hier, in de reactieruimte, suggesties voor nieuwe begrippen (en zo mogelijk de omschrijvingen ervan) achter te laten. Ook verbeteringen en aanvullingen op bestaande begripsomschrijvingen worden op prijs gesteld.

Bij voorbaat dank!

Jaap van der Wijk

 

Advertenties

2 Reacties to “Het kan altijd beter”

 1. hajo de mol van otterloo 13/02/2012 bij 12:56 #

  Een prima initiatief, zo’n juridisch woordenboek. Ik ben op zoek naar de definitie van woning. Wat maakt een huis/bouwkundige constructie tot woning? Helaas kon ik dat in dit woordenboek niet vinden, trouwens elders ook niet. Wordt een gebouw een woning als er in gewoond wordt, of als er een keuken aanwezig is en een toilet, of als dit allemaal tegelijk aangetoond wordt? Ik ben niet juridisch geschoold, dus kan geen nuttige bijdragen leveren, waarvoor excuus.

  • Jack Vanderwyk 13/02/2012 bij 13:19 #

   Hallo Hajo,

   Een woning is een gebouw, of een deel van een gebouw, dat is bedoeld om in te wonen. Een huis kan van steen zijn, of van hout, of van ander bouwmateriaal. De bestemming van een woning kan tijdelijk zijn (noodwoning) of permanent. Voor het bouwen van een woning is een vergunning nodig.

   Jaap van der Wijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: